Meisjesvereniging van Oudwoude. Ons is niet bekend, of er ook Westergeastmers op staan.
Achter 1 Engeltsje Delfstra, 2. Tine Meijer, 3 Berber Sangers, 4 Eelkje Sangers,5,6,7 Kobus Yp Hellinga Hoekstra,8,9 Wietske Visser ( Wietske Thee) Anne Visser,10
Midden:11,12,13 Sangers,14
Voor: 15,16Teatske ,17,18,19,20,21
Berichtnr.:1646/fbokt2017.
Dit bruggetje was bij Kollumer Aldsyl.
De reactie kwam van Froukje Sikkema-Boersma. Zij heeft daar een vijftal jaren in de periode na de oorlog met haar ouders gewoond. Toen er hevig werd geschoten bij de Soensterdijk is ook deze woning beschoten. De kogelgaten zijn nog te zien in de muur. In die periode woonde daar een zekere Piebe Bakker. Nu is er een Bed & Breakfast in deze woning.
Wie meer wil lezen , wat er hier in de oorlog afspeelde, kan dit nalezen in het boek van Reinder Postma. De oorlog een gezicht gegeven, deel 1 (op pagina 200)
Huidige situatie.
Dit is Pieter Messchendorp (1892-1926). Het gezin van Pieter Messchendorp en Minke van Kammen woonde in een huisje met stookhut aan de ‘Sweagerfeart’ in de Mieden tijdens hun eerste huwelijksjaren. Hier zijn ook hun drie kinderen geboren. Pieter Messchendorp was een verwoed jager en hij was postbode. Hij woonde in de boerderij waar Gerrit Zuidema later woonde.
De naam Messchendorp is van Duitse oorsprong. Hermann Henrich Messchendorf – de overgrootvader van Pieter Messchendorp – trok in 1914 als zogenaamde ‘Hollandgänger’ naar Slochteren. Hij trouwde daar en liet zijn naam ‘verhollandsen’ in Harm Hendrik Messchendorp.
Hier zijn twee foto’s van een optocht in Triemen. De Bazuin is op de achtergrond te zien.
Personen op de foto’s zijn ons niet bekend.
Deze foto is gemaakt in Oudwoude, voor de woning Jan Binneswei 14